Dievčatko volalo matku z otvoreného okna bytu na druhom poschodí

19.04.2008 Poprad

Poprad 19. apríla (TASR) - Šesťročné dievčatko, ktoré zostalo samé v zamknutom byte na druhom poschodí bytového domu na sídlisku Juh III. v Poprade, volalo dnes ráno o pomoc z otvoreného okna bytovky.
Krik dieťaťa zburcoval susedov, ktorí zavolali na linku tiesňového volania. Na výzvu polície prišli na miesto popradskí hasiči s vysokozdvižnou plošinou a pomohli vystrašenému dievčatku dostať sa na zem.
Dieťa spalo vo svojej postieľke, a keď sa ráno prebudilo a v byte nikto nebol, otvorilo okno a volalo z výšky na svoju matku. Nebezpečnú situáciu spoločne vyriešili zložky integrovaného záchranného systému.
Na mieste zasahovala aj posádka rýchlej lekárskej pomoci Emergency Medical Service. Lekárka Silvia Zemková spresnila, že dieťa upokojili a vyšetrili. Nebolo zranené a nepociťovalo žiadne zdravotné ťažkosti.
Dievčatko po vyšetrení prevzali policajti, aby ho odovzdali starej matke, ktorá má prísť po vnučku. Miesto pobytu matky polícia zisťuje.
Plošina, ktorú dostali popradskí hasiči vlani v decembri práve s ohľadom na zásahy vo výškových budovách, mala tak počas dnešnej záchrannej akcii úspešnú premiéru.
 

Vyberte región